Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri tarafından hazırlanan raporda, "İfade ve medya özgürlüğü, Güneydoğu Anadolu"daki gelişmeler, Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşması başlıkları öne çıkıyordu.

AP'nin Türkiye raporunda, başta medya özgürlüğü olmak üzere Türkiye'de demokratikleşme'nin ve hukuk devleti'nin gerilediği not olarak eklendi. 

Raporda, Türkiye ile AB arasında sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın Ankara'nın Avrupa Birliği üyelik sürecinden ayrı bir yerde tutulması, Kürt sorununa ise çözüm için yeniden müzakerelere başlanması ve Kıbrıs sorununda Ankara'nın daha fazla adım atması isteniyor, ifadeleri kullanıldı.

133 e karşı 375 oy ile kabul edildi.

Raporda 4 ana eksen var

Bunların birincisi Tükiye ile AB arasında 17-18 Mart konusunda ki anlaşmanın uygulanması konusunda titiz davranılması gerektiği ve kendileriyle istişare de bulunulması gerektiğini belirtti.
Özellikler medya konusunda, Türkiyede ki demokrasi ve hukuk devletinin gerilediğine işağret etti.
Güneydoğuda ki gelişmeler kaygı verici olarak değerlendirildi. Geçtiğimiz yıllara göre PKK'nın daha çok göze battığı ve bir an önce çözüm yoluna gidilmesi görüşündeler.
IŞİD'in Ankara ve İstanbul da gerçekleştirdiğiğ eylemler kınanıyor. Türk vatandaşlarına vize konusuna da değinildi. Türk vatandaşlarına vizenin kaldırılabileceği hatırlatıldı.