Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez, kurduğu hükümetinin ülkede dolar piyasasını hileyle kontrol edip devleti dolandırmakla suçlanıyor.

Arjantin Federal Hakimi Claudio Bonadio, eski lider Fernandez'in görevden ayrılmadan önce Merkez Bankası'nı doları suni biçimde düşük fiyattan satmaya yönlendirdiğini iddia etti. Hakim Bonadio, Arjantin pesosunu şişirmek amacıyla türev ürünlerin piyasa değerinin altında satılması planının, Fernandez'in onayı olmadan hayata geçemeyeceğini ifade etti.

Devlete maliyeti 5.2 milyar dolar
BBC'nin aktardığı habere göre, düşük fiyatlı satışların devlete maliyeti 5,2 milyar dolar olduğu iddia edildi.

Eski Ekonomi Bakanı Axel Kicillof, eski Merkez Bankası Başkanı Alejandro Vanoli ve dönemin diğer 12 hükümet görevlisi daha dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Arjantin'de 2007-2015 yılları arasında iktidarda olan Fernandez ise, yanlış bir şey yapmadığını ve siyasi zulmün kurbanı olduğunu söylüyor.
Arjantin'de dolandırıcılık, 5 ila 20 yıl hapisle cezalandırılabiliyor.

Güney Amerika ülkesinde iktidarı sırasında yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kalan ve geçen aralık ayında görevden ayrılan Fernandez'in adı, gayri meşru biçimde zenginleşme ve para aklama iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda da geçiyor.