AB Komisyonu Rekabetlerden sorumlu olan Üyesi Margrethe Vestager, Brüksel’deki  AB Komisyonunda ki basın toplantısında, ''AB’nin ön incelemelerinde Google’ın Androild işletim sistemini ve Google uygulamalarını, AB rekabet kurallarına aykırı bulduklarını'' dile getirdi.

Google şirketine suçlamaları yönelteceklerını dile getiren Vestager,  Google’ın, mobil cihazlardaki domine pozisyonunu kötüye kullanmak ile suçlandığını söyledi.
Vestager, günümüzde internet trafiğinin yarısının akıllı telefonlar ve  tabletler gibi mobil cihazlardan kaynaklandığını hatırlatarak, “Bu telefon ve  tabletler hayatımızda büyük önem taşıyor. Bu cihazların yüzde 80’i Google’ın  sahip olduğu Android işletim sistemini kullanıyor. Google’ın tüm iş uygulamalar adil görünmüyor.” şeklinde konuştu.

''GOOGLE BÜTÜN REKABETİ EGALE ETTİ''

Google’ın Android işletim sistemini açık bir kaynak olarak düzenlediğini ve geliştirdiğini söyleyen Vestager, “Piyasada domine pozisyondaki firmaların  rekabete engel olamayacak şekilde faaliyet göstermeleri gerekiyor. Bizim ön  değerlendirmelerimize göre Google piyasada rekabeti bozdu.” dedi.
Vestager, Android  işletim sistemini kullanan cihazların, Google’ın  arama motoru yüklü bir şekilde geldiğini anımsatarak, “Google’ın arama  motorlarını cihazlara önceden yükletmesi rakip arama motorlarını kısıtlıyor”  ifadelerini kullandı.