Avrupa, Macaristan'ı 'Dönem Başkanlığına' uygun bulmadı!
banner121

Avrupa Parlamentosu (AP), Macaristan’ın 1 Temmuz 2024'te 6 aylığına Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığını devralmaya uygun bir ülke olmadığı konusunda karar aldı. Karara gerekçe olarak, Macaristan'da Başbakan Viktor Orban ve hükümetinin neden olduğu "demokratik gerileme" gösterildi.ANKARA (İGFA) - Ülkede hukuk devleti uygulamalarının ihlaline ve temel haklardaki sınırlamalara dikkat çekildi.

Ekonomist Dergisi'nin aktardığı habere göre, Avrupa Parlamentosu (AP)'ndaki 7 siyasi gruptan 5'i tarafından desteklenen karar, AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu’na sunulan bir öneri anlamına geliyor. AP, Avrupa Komisyonu’ndan soruna çözüm bulmasını istiyor. Ancak “Eğer Avrupa Komisyonu soruna çözüm bulamazsa AP yeni adımlar atacak” denilen karar, bir tür yaptırım tehdidi de içeriyor.

Macaristan Adalet Bakanı Judit Varga, ülkesinin dönem başkanlığının engellenmesi girişimine yönelik 144'e karşı 442 oyla alınan bağlayıcı olmayan kararı "saçmalık" olarak değerlendirirken, "Avrupa Parlamentosu'nun bu tutumu, Avrupa demokrasisine çok ama çok zarar veriyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.