Başbakan Binali Yıldırım,  İsrail ile yürütülen müzakerelerde varılan aşamayla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız ve İsrail'de muhatabı tarafından imzalanacak daha sonra da onay süreçleri var. İsrail'de onay kabinede bizde ise Meclis'te tamamlanmış olacak.

"HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIN YAKINLARIN  20 MİLYON TUTARINDA TAZMİNAT"

Diğer konuda Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın tazminatının ödenmesi husus olarak mutabakat metninde karar altına alınmıştır. Vatandaşlarımızın yakınlarına tazminat ödenecektir, bunun miktarı 20 milyon dolar tutarındadır.

"İLK GEMİ CUMA GÜNÜ HAREKET EDECEK"

Gazze'de yaşayan filistinlilerin günlük yaşamında karşı karşıya kaldıkları izolasyondur. Dış dünyadan gelencek yardımları İsrail engeli nedeniyle elde edememesidir. Bu konuda uzun uzun konuşmalar yapıldı. Burada bir karara varıldı. Önümüzdeki cuma günü ilk gemimiz İsrail'e 10 bin tonu aşkın insani yardımla birlikte hareket edecektir.

"YARDIMLAR AFAD KOORDİNASYONUNDA GERÇEKLEŞECEK"

Cenin Bölgesi'ndeki sanayi bölgesinin yapımı bu mutabakat içinde yer alıyor. Filistinli kardeşlerimiz çok sıkıntı çektiler. Bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz nefes almış olacak. Gazze'ye yardımlar AFAD koordinasyonunda gerçekleşecek. Nomarlleşme sürecinde ekonomik ilişkiler öncelikli olacak. 

Kaynak: Ajanshaber