Globo TV 'de dinletilen ses kayıtları, görevine 16 gün önce  başlayan Silveira'nın Petrobras soruşturmasını yürüten müfettişleri eleştirdiğini ve Senato Başkanı Renan Calheiros'a "soruşturmadan nasıl kaçacağı konusunda akıl verdiğini" öne sürdü.

Kanalın haberinde, Silveira'nın Senato Başkanı Calheiros'a karşı  suçlamalar hakkında bilgi almak için Petrobras soruşturmasını yürüten  müfettişlerle birçok kez temasa geçtiği ancak herhangi bir bilgi alamadığı ileri  sürüldü.

Görüşmelerin, Senato'nun Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in görevini  askıya alınmasından önce Calheiros'un konutunda kaydedildiği belirtildi.

Bakanlık çalışanlarından tepki

Yolsuzlukla Mücadele Bakanlığı çalışanları, Devlet Başkanı vekili  Michel Temer'in Silveira'yı görevinde tutma kararına tepki göstererek bakan  görevde kalırsa kendilerinin istifa edeceği açıklamasında bulundu.

Bakanlık çalışanları, Silveira'nın başkent Brasilia'daki bakanlık  binasına girmesini de engelledi.

Geçen hafta da Petrobras'taki yolsuzluk soruşturmasında adı geçen ve  yaklaşık iki hafta önce göreve gelen Planlama Bakanı Romero Juca ile eski senatör  ve yakın zamana kadar devlete ait petrol şirketi Transpetro'nun yöneticiliğini  yapan Sergio Machado arasındaki telefon görüşmesinin kayıtları basına  sızdırılmıştı.

Kayıtlarda Juca, "soruşturmayı durdurmanın en iyi yolunun Rousseff'i  suçlamak olduğunu" söylüyor ve soruşturmada muhalefetteki kilit isimlere de sıra  geleceğini ifade ediyordu.

Görüşme kayıtlarının sızmasının ardından basın toplantısı düzenleyen  Juca, görüşmenin yılın başlarında yapıldığını kabul etmiş ancak Temer'in geçici  devlet başkanı olmasının, Petrobras soruşturmanın durdurulmasına yönelik bir  hamle olmadığını savunmuştu.

Devlet Başkanı Rousseff'in 12 Mayıs'ta geçici olarak görevden  alınmasının ardından yardımcısı Temer, devlet başkanlığına getirilmişti.  Rousseff'in suçlu bulunması durumunda Temer, devlet başkanlığını 2018'de  düzenlenecek seçimlere kadar yürütecek. Temer'in adı da devlete ait Petrobras  şirketiyle ilgili yolsuzluk iddialarında geçiyor.
Rousseff, 2003-2010 arasında Petrobras'ın başkanlığını yürüttüğü  sırada şirkette 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat  karıştırıldığı, yetkililerin rüşvet aldığı iddialarıyla karşı karşıya bulunuyor.