Kuzey Kore'de yasakların ardı arkası kesilmiyor. Yasaklara bir yenisi daha eklendi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, kadın vatandaşların kot pantolon gibi ‘batılı tarz’ giysiler giymesini ‘resmen’ yasakladığını ilan etti. Özellikle Çin sınırındaki Kuzey Hamgyong ve Yanggang bölgelerinde kontrollerin çok fazla sıklaştırılacağı gelen bilgiler arasında.

Ülkede ki çoğu insanın batı tarzı giysiler giymesi üzerine bu kararın alındığı belirtildi. Yasaklara tam olarak uyulduğunun kontrolü için ise gençlerden oluşan gizli timlerin kullanılması bekleniyor.

ÇİN SINIRI KÖTÜ ETKİLENİYOR

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ülkesinde yaşayan kadınların kot pantolon giymesini ve piercing takmasını resmen yasakladığını ilan etti. 

Jean yasağının, "Kuzey Korelilerin batılı kıyafetler giymesinin engellenmesi için yapıldığı" ve asıl olarak Çin sınırı yakınlarındaki Ryanggang ve Kuzey Hamgyong bölgelerine odaklanıldığını belirtti.

Kim Jong Un'un bu bölgelerde yaşayan Kuzey Korelilerin Çin'e olan coğrafi yakınlıkları sebebiyle, "Batı modasından etkilenme riski taşıdığından endişelendiği" açıklandı. Japonya'nın Asia Press gazetesi ülkenin hali hazırda oldukça sıkı olan kıyafet kurallarının, Kuzey Kore İşçi Partisi'nin 7’nci Kongresi öncesinde daha da sıklaştırdığını okuyuculara aktardı.