Yapılan baskında Budist rahiplerin 1 ayı 1 yaban domuzu ve 40 yavru kaplanın cesedini satmak için hazırladığı belirtildi. Mutfakta buzdolabından çıkan hayvanların nereye satılacağı bilinmiyor.

Tayland'da vahşi hayvan kaçakçılığı ve hayvanlara kötü muameleyle suçlanan bir Budist tapınağının mutfağındaki derin dondurucuda 40 ölü kaplan yavrusu bulundu. Güvenlik güçleri Pazartesi günü tüm sağ kaplanları tapınaktan çıkarmıştı.

Tapınağa yapılan baskında yer alan Doğal Yaşam Dostları Vakfı'ndan Tom Taylor BBC'ye yaptığı açıklamada operasyonda başka hayvanlara ait parçalar da bulunduğunu belirtti.

Çeşitli kaplarda hayvan bağırsakları, ölü bir yaban domuzu ve hayvanlara ait farklı parçalar bulunduğu kaydedildi. Taylor tapınaktaki 137 canlı kaplandan 40'ına yetkililer tarafından el konulduğunu belirtti.

Vahşi hayvan kaçakçılığı ve hayvanlara kötü muamele iddialarının ortaya çıktığı 2001 yılından bu yana yetkililer tapınaktaki rahiplere karşı hukuk mücadelesi veriyor. Rahiplerse suçlamaları reddediyor.