IŞİD'in vahşi infazlarında cellatlık görevi yapan 'Buldozer' lakaplı teröristin, Suriye ordusu tarafından ele geçirildiği iddia edildi. Üstü çıplak ve silahsız bir şekilde kamyonetin üstüne konulan 127 kiloluk Buldozer dev cüssesi ve infazlarıyla tanınıyor.

PROPAGANDA VİDEOLARINDA YER ALIYORDU

Buldozer daha önce IŞİD'in birçok propaganda videosunda cellatlık yapmış ve tümdünya tarafından tanınmıştı. Militanın 20'li yaşlarda ve Kürt kökenli olduğu biliniyor. IŞİD'lilerin birden fazla cephede düzenlediği saldırıdan geriye, örgüt üyelerinin cesetleri kaldı.



80 ÖRGÜT ÜYESİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, ilk belirlemelere göre 40 IŞİD'linin öldürüldüğünü söyledi. IŞİD'liler; Musul yakınlarındaki Mahmur, Güver, Hazır, Başika, Badoş, Naveran ve Tılsıkof cephelerinde ağır silah ve canlı bombalarla saldırıya geçti.Twitter'dan, 400 IŞİD'linin katıldığı saldırıda 80 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.Tılsıkof kasabasında kontrolü sağlayan peşmerge, IŞİD'e büyük bir ölümcül darbe vurdu. Kesin rakam net olmamakla beraber çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğüne dair fotoğraf ve videolar sosyal paylaşım sayfalarında yer aldı.



1 ABD ASKERİ ÖLMÜŞTÜ

Peşmerge Tılsıkof'ta bir IŞİD üyesini de sağ yakaladı. KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami Twitter hesabından, bugünkü çatışmalarda 10 peşmergenin öldüğünü, 1 ABD askerinin de hayatını kaybettiğini duyurdu. IŞİD'e karşı Kürt güçler çatışma görüntülerini yayınladı. Suriye'deki Kürt örgütlerinden PYD tarafından yayınlanan videoda, IŞİD'e karşı Kobani'de savaşan güçlerin görüntüleri yer alıyor.

12 Mart 2015 tarihinde çekildiği belirtilen görüntülerde, Kobani'nin güneyinde yaşanan çatışmalar ve IŞİD'in şehri kaybettiği görülüyor. Yaklaşık 6 aydır Kobani'yi elinde bulunduran PYD, görüntülerdeki operasyonda 20 IŞİD militanını öldürdüğünü iddia ediyor.