Kırgızistan’ın Çolpan Ata kentine kıyısı bulunan ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Issık Göl’deki Uluslararası Turizm Fuarı’nda kurulan Bursa standında, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’nın değerleri tanıtıldı.BURSA (İGFA) - Bursa'nın değerleri, Kırgızistan’ın Çolpon-Ata Ruh Ordo Kültür Kompleksi’nde yapılan Uluslararası Turizm Fuarı’nda tanıtıldı.

Fuarda kurulan Bursa standında kentin en önemli marka değerlerinden Bursa ipeğinin yanı sıra her biri sanat eseri olan ipek halı ve kumaşlarla cam-seramik ürünleri de görücüye çıktı.

Türk-İslam geleneksel el sanatlarının tanıtıldığı fuar kapsamında ziyaretçiler, Bursa’nın meşhur lezzetlerini tatma fırsatını da yakaladı.

Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Moğolistan, Çin, Kazakistan, Gürcistan, İran ve Katar’dan da katılımın olduğu fuarın açılışında, Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan da yer aldı. Düzenlenen fuarın göçebe kültürünü yansıtması bakımından önemli olduğunu dile getiren Büyükelçi Doğan, “Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyemizin de güzel bir katılımı oldu. Biliyorsunuz, Bursa’mız 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. Bursa’dan kültürümüzü en iyi yansıtan sanatçılar ve ustalar geldi. Burada ebru sanatı var. Cam sanatı ve yine ipek çekme sanatının inceliklerini görüyoruz. Katılımı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Fuarın açılışında konuşan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinatörü Fetullah Bingül ise, kadim kentin daima tarihe yön veren şehir olduğunu ifade ederek, "Bugün burada dünyaca Bursa İpeği’nin yanı sıra her biri bir sanat eseri olan ipek halı ve kumaşlarla cam-seramik ürünlerimizi de sizlere tanıtma fırsatımız olacak" dedi. Bingül, bu tür etkileşimlerin artarak devam etmesini diledi.