Avustralya merkezli araştırma grubu Küresel Barış Endeksi yayınladığı raporda Dünya'da barışın giderek azaldığını ve hiçbir çatışmaya katılmayan yalnızca 10 ülke olduğunu açıkladı.

Rapora göre, dünyanın en barış içindeki ülkesi İzlanda. Barış içindeki ülkeler listesinin en altında ise Suriye bulunuyor. Suriye’nin ardından Güney Sudan, Irak, Afganistan ve Somali geliyor. Barışta en büyük ilerlemeyi kaydeden ülkeler Panama, Tayland ve Sri Lanka olarak sıralanırken, rapora göre en büyük gerileme Yemen, Ukrayna ve Türkiye’de kaydedildi. Raporda ayrıca, dünyada şiddet yaratmak ve şiddeti sürdürmek için büyük kaynaklar ayrılırken barışa çok az yatırım yapıldığına dikkat çekildi. Şiddetin küresel ekonomiye maliyeti ise 13 trilyon 600 milyar dolar. 

Terör kaynaklı ölümlerde bir önceki yıla göre yüzde 80’lik artış yaşandığı belirtilen raporda terör saldırısına hedef olmayan ülke sayısı sadece 69 olarak kaydedildi. Terör eylemleri sonucu 500’den fazla kişinin öldüğü ülke sayısı 5’ten 11’e yükseldi. Rapora göre, dünya çapında terör eylemlerinin sayısı 2011 yılına göre üçe katlandı. Terör faaliyetlerinin beş ülkede odaklandığı belirtilerek, bu ülkeler Irak, Nijerya, Afganistan, Pakistan ve Suriye olarak sayıldı. Raporda 2014 yılında terör kaynaklı ölümlerin yüzde 78’inin bu beş ülkede kaydedildiğine dikkat çekildi