Mersin'in Tarsus ilçesinde kıyıya vuran canlıların görüntüsü yürekleri dağlıyor. Denizde seferlerine devam eden gemilerin atıkları, denizde yaşayan canlıların hayatlarını riske sokuyor.

Ağlara dolanarak ölen çok sayıda deniz canlısı kıyıya vurdu.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, "Maalesef Tarsus sahillerinde bugün bir facia ile karşılaştık. Gemilerden çöp diye atıldığını düşündüğümüz bu ağa, çok sayıda sapan balığı, soyu tükenme tehlikesi olan Caretta Caretta yavrusu, vatoz gibi balıklar takılmış. Ağdan kurtarılmadıkları için hepsi de ölmüş ve bu halde sahile vurmuş. Bunun adı katliamdır. Çok acı bir durum maalesef” dedi.
Dokucu, "Tarsus sahillerinde bilinçsiz avcılığın geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli. İşte bizim mücadelemiz tam da buna karşı. Bizler elimizden geldiğince bu işlerin önüne geçmek istiyoruz. Elbette hiçbir zaman bitmeyecek ama biz ne kurtarabilirsek gelecek nesillerin hakkını korumuş gibi hissediyoruz kendimizi. Bu türlerin birçoğunu göremeyecek belki de gelecek nesiller. Allah buna neden olanları bildiği gibi yapsın. En azından o yavru Caretta Caretta'yı kurtarabilirlerdi" ifadesini kullandı.