Alman dergisi Der Spiegel, yeni çıkacak sayısında Almanya ile Türkiye arasında yaşanan şiir krizini kapağına taşıdı. Dergi kapağında, ZDF'de yayımlanan "Neo Magazin Royale" adlı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren şiiri dile alan mizahçı Jan Böhmermann'ın fotoğrafını kullandı. 

Derginin kapağında ayrıca, "Böse, böser, Böhmermann- Kötü, daha kötü, Böhmermann" ifadesi kullanıldı. Alt başlıkta ise, "ZDF-Skandal, Staatsaffaere, persönliche Tragödie- ZDF Skandalı, Devlet meselesi, Kişisel trajedi" ifadeleri yer aldı. 

Türkiye, mizahçı Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik okuduğu hakaret içeren şiir nedeniyle yargı önüne çıkmasına izin verilmesi için Almanya'ya resmi başvuru yapmıştı. Almanya, Başbakanlık, Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nca oluşturduğu bir komisyon konuyu pazartesi gününden beri görüşüyordu. 

Başbakan Angela Merkel ise 15 Nisan Cuma günü öğle saatlerinde, ZDF'de yayımlanan "Neo Magazin Royale" adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren şiiri okuyan Böhmermann'ın yargılanmasına Alman hükümeti olarak izin verdiklerini açıkladı.