Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Ayasofya’da Ramazan ayı boyunca Kur’an-ı Kerim okunmasından duyulan rahatsızlığın ifade edildiği açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Başkentinde yıllardır cami yapılmasına izin vermeyen, Batı Trakya Türk azınlığının dini özgürlüklerine sürekli müdahale eden ve İslam karşıtlığını çağdaşlıkla karıştıran Yunanistan’ı üslubunda ve açıklamalarında aklı selime davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilgiç, konuya ilişkin soruya yanıtında, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının, TRT Diyanet TV’nin ramazan ayı boyunca Ayasofya’da yayınlayacağı “Bereket Vakti Ayasofya” adlı sahur programına ilişkin yaptığı açıklamanın kabul edilemez nitelikte olduğunu vurguladı.

Sözcü Bilgiç, şunları kaydetti:

"Başkentinde yıllardır cami yapılmasına izin vermeyen, Batı Trakya Türk azınlığının dini özgürlüklerine sürekli müdahale eden ve İslam karşıtlığını çağdaşlıkla karıştıran Yunanistan’ı üslubunda ve açıklamalarında aklı selime davet ediyoruz. Bu bağlamda, çağdaş, demokratik ve laik toplumların değerleri arasında başka dinlere ve ibadetlerine saygının da bulunduğunu hatırlatmak isteriz."