CNN Türk'teki Türkiye'nin Gündemi programına katılan Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerden Nurettin Verel, birlikte 
Programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz'ın "Fethullah Gülen'in kızdığı koca koca adamlar falakaya yatırılıyormuş. Falakanın bir ucunu da siz tutuyormuşsunuz?" şeklindeki sorusuna Verel şu yanıtı verdi: "Bir tanesini ben tuttum, bir sefer."

Arslan'ın 'Nasıl tuttunuz, niye tuttunuz? Örneğin FEM Dersanesi genel müdürünü falakaya mı yatırdınız?" diye devam etmesi üzerine Verel yaşananları anlattı:

"Evet, maalesef! O günaha girdik. Bundan evvel Kestanepazarı'ndaki talebelerin içerisinde Gülen kendisi sorardı: Benden dayak yemeyen, falakaya yatmayan aranızda kim var? Latif hocaya sorardı mesela. Seni hiç falakaya yatırmış mıydım, dövmüş müydüm?

Çocukları Kestanepazarı'ndayken dövüyormuş. Ben çok şahit olmadım ama Latif hoca o zamanlar Kuran kursuna 11 yaşında geldiği dönemde, çocuklar 11-12 yaşında, çocukları müthiş dövüyor. Biz tabi üniversitedeyiz, Kuran kursunda her gün değiliz.


Sonraki dönemlerde en önemli konumlarda olan büyük insanlar -ama kendine yakın olanlar- yanında kalanlardan, mesela Mehmet Demircan (Ali Katırcıoğlu'nun damadı)... Bir yere gönderiyor, evli, çocukları var ve FEM Dersaneleri'nin hepsinin genel müdürü. Yarım saat geç geldi diye azarladı onu. Mehmet korktu, şaşırdı.

Pekmezci'nin oğlu var, ona çabuk yatır bunu ayağını bağla! Ben de o arada bu hadisenin üstüne geldim. O yatırıp bağlayamıyor, 'bunun ucundan tut' dedi. Ben de baktım Mehmet yatıyor, bağlamış ayağını da... E tabii, kaldıramıyor. Tut onun ucundan dedi, tereddüt ettim. Mehmet... Çünkü tanıdığım insan, büyük bir insan... Yaşı başı var.

Küçük çocukları bile hortumla dövdüğünü gördüm ben, 1975'lerde..."

TWITTER, FACEBOOK, NASA

Veren'in aktardığı ilginç bir diğer bilgi ise, örgütün Twitter, Facebook, Apple gibi dünya devlerine çalışanlar soktuğu. Hatta bazı çalışanlar üst düzey yönetici pozisyonunda. Yöneticiler, daha sonra örgüt üyelerini işe aldılar.

Örgütün adamlarını yerleştirdiği bir diğer kurum da NASA. Veren, Malezya'daki kolejden yetişen beş kişinin dünya bilgisayar şampiyonasında ilk sırayı aldığını ve NASA'ya girdiklerini anlattı.

Yıllarca Fethullah Gülen'in sağ kolu pozisyonunda olan Veren, 2000'lerin ortasında FETÖ'den ayrıldı ve cemaate karşı mücadele etmeye başladı. İşçi Partisi'ne katılan Veren, 2016'nın başından bu yana Yeni Akit gazetesinde köşe yazıyor.