Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yapılan operasyonlarla devlet kademelerinin temizlenmesi süreci hızla devam ederken kanser hücreleri gibi tüm dünyaya da yayılna bu terör örgütünün yurtdışındaki etkinliği de yapılan operasyonlarla kırılmaya çalışılıyır. Azerbaycan’da da kanlı terör örgütüne yönelik operasyonlar artarak devam ediyor. Operasyonlar ilk etapta örgütün medya ve eğitim alanındaki kuruluşları üzerinde yoğunlaştı.

50 TÜRK AKADEMİSYEN'İN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Eğitim alanında son olarak FETÖ/PDY'yle bağlantısı tespit edilen Kafkas Üniversitesi, devlet kontrolüne alınarak Bakü Yüksek Petrol Okulu’na devredilmişti. Bakü Yüksek Petrol Okulu’ndan yapılan açıklamada ise Kafkas Üniversitesi’nde görev yapan 50’ye yakın Türk akademisyenin görevine son verildiği bildirildi.

YAYIN ORGANLARI DA KAPANDI

FETÖ'nün yurt dışında ilk yapılandığı ülkelerden olan Azerbaycan'da 1991 yılından beri faaliyette bulunan Zaman-Azerbaycan gazetesi ve internet sitesi de geçen ay kapatılmıştı. Hain darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ABD'de röportaj yapan ve bu röportajı yayınlayacağını duyuran ANS televizyonu da MilliTelevizyon ve Radyo Şurası'nca kapatılmıştı. 1,5 yıl kadar önce ise eski ismi SamanyoluTv olan Hazar TV de kapatılmıştı.