İade evrakında, Gülen'in kimlik bilgileri, suçlamalar, suç tarihleri,  suç yerleri, yüklenen suçlar için kanunda öngörülen ceza türleri ve miktarları  ile Pensilvanya'daki adresi yer alacak, ayrıca suçlamalara ilişkin açıklamalarda  bulunulacak.

Edinilen bilgiye göre, ABD adli makamlarına gönderilecek iade  evrakının taslağı tamamlandı.

Taslakta, Fetullah Gülen'in "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede  sahtecilik", "iftira", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama",  "zimmet", "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi", "özel  hayatın gizliliğini ihlal" ile "kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek"  suçlarını işlediğine yer veriliyor.

Suç tarihi 2000-2016, suç yeri ise Ankara olarak gösterilen taslakta,  "Suçun işlenişine ilişkin olgular" başlığı altında açıklamalarda bulunuluyor.

Bu bölümde, "Şüpheli Fetullah Gülen'in kurup yönettiği cemaat; yargı,  Ordu, emniyet, bürokrasi içerisinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar  aracı olarak kullanmaktadır. Organizasyonu Fetullah Gülen yönetmektedir. Onun  özel talimatları, yurt dışından özel kurye ile gelmektedir. Genel talimatları  şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt  üyeleri Türkiye'de her kurumda bulunmaktadır." ifadeleri yer alıyor.

Taslakta, söz konusu cemaatin sınav sorularını önceden elde ederek,  mensuplarının devlet kurumlarına yerleşmelerini sağlandığı da kaydediliyor.