Kerala eyaletinde bir Hindu tapınağında patlama oldu.Patlamanın ardından başlayan yangında en az 100 kişi hayatını kaybetti. Yangından dolayı havai fişeklerin infilak etmesi sonucu ise en az 200 kişinin yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Kerala eyaletinde bir Hindu tapınağında patlama oldu.Patlamanın ardından başlayan yangında en az 100 kişi hayatını kaybetti. Yerel medyadan gelen bilgilere göre, yerel saatle 03.30'da yeni yıl kutlamalarında kullanılan havai fişekler infilak etti. Patlamanın etkisiyle ise tapınakta bir bina yerlebir oldu. 200 kişinin de çıkan yangından dolayı yaralandığı gelen bilgiler arasında. Yetkililer, güvenlik kuralları sebebiyle tapınakta havai fişek gösterisi yapılmasına izin verilmediğini bildirmişlerdi.

Olay yerine ziyaret eden Hindistan Başbakanı "Yürek parçalayıcı, tarifsiz bir trajedi yaşadıklarını" dile getirdi. Gün ışığının yükselmesiyle birlikte, yüzlerce kişi yakınlarını bulabilmek için tapınağa gitti.  Yardım ve kurtarma ekipleri enkaz altında kalan insanlara ulaşabilmek için buldozerlerle alanı temizledi. Thiruvananthapuram tıp fakültesinde tedavi altına alınan yaralıların çoğunun durumunun ciddi olduğu gelen bilgiler arasında. Yeni Delhi'den bölgeye yanık uzmanı doktorların gönderildiği de Hindistann basınında ki haberler arasında.

Kerala eyeleti Polis Müdürü TP Senkumar cesetlerin kömürleşmiş olması sebebiyle ölenlerin kimliklerini tespit edebilmek için DNA testlerini beklememiz gerekiyor dedi. Patlama olduğu sıralarda tapınakta binlerce kişi vardı. Televizyonlarda gördüğümüz görüntülere göre, patlamanın ardından gökyüzüne büyük bir duman bulutunun yükseldiği görülüyor' dedi .