Şii lider Mukteda el Sadr yanlılarının geçen cumartesi Yeşil Bölge’ye ve parlamento binasına girmesi sonrası meydana gelen maddi zararları gösteren fotoğraflar arasında, İbadi ve Meclis Başkanı Selim el Cuburi’nin kan lekeli beyaz koltuğa bakarken görüntülenmiş hali, Iraklıların hedefi oldu.
Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Başbakanlık Ofisi'nden paylaşılan fotoğrafların ikisinde, İbadi ve Cuburi’nin kan bulaşmış beyaz koltuğa üzgün ve hayal kırıklığına uğramış şekilde bakarken görülmesi sonrası, sosyal medyada ‘Koltuğum gururumdur’ etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı.
İbadi’nin, Sadr yanlılarının meclisi bastığı hafta sonu IŞİD saldırılarından onlarca kişinin ölmesine değil lekelenen koltuğuna üzüldüğünü düşünen Iraklılar, sosyal medyada bir koltuğa üzgün üzgün bakarken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı ve beyaz koltuğun İbadi'nin sonunu hazırladığı yönünde yorumlar yapıldı.

Bazı kullanıcılar ‘Beyaz Koltuk’ adını verdikleri ‘talihsiz olay’ nedeniyle İbadi’ye ‘en içten taziyelerini’ iletti. Bir Twitter kullanıcısı da ABD Başkanı Barack Obama’dan İbadi’ye yeni bir koltuk göndermesini istedi.