İngiltere'deki Göçmen ve Avrupa Birliği karşıtı aşırı muhafazakar Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin lideri Nigel Farage'dan Türkiye'yi hedef gösteren küstah açıklamalar geldi.

Farage açıklamasında, "Açık konuşuyorum, eğer biz, Almanya ya da İsveç bu tip kadınların en iyi şartlarda dahi ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğü ülkelerden sayısız erkeği ülkelerimize kabul edersek ne bekleyebiliriz?" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Köln'de düzenlenen yeni yıl kutlamalarında toplu taciz olayları yaşanmıştı. Bu taciz vakasında Alman polisi 190 kişiyi gözaltına almıştı. Nigel, Almanya'ya getirilen mülteciler sorumlu tutulmuş ve Başbakan Angela Merkel'in mültecilere açık kapı politikası eleştirilmişti.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göçmen krizi anlaşmasının Ankara'nın eline güçlendirdiğini savunan Farage, "Sayın Erdoğan akıllı bir Oyun oynuyor değil mi? Merkel Türkiye'yi 2025 yılına kadar AB üyesi yapma konusunda son derece kararlı" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE AB'DEN ÇIKMALI
İngiltere'nin birlikten çıkması gerektiğini savunan Farage, "Eğer AB'de kalmayı tercih ederseniz, Türkiye'yle aynı birlik içerisinde yer almayı seçmiş olacaksınız. Sayısı hızla artan ve 77 milyon nüfusu olan bir ülkeye serbest dolaşım hakkını vermiş olacaksınız" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe