Parlementonun internet sitesindeki dilekçe bölümünde yapılan ikinci bir AB referandumu anketi için başlatılan imza kampanyası herkesi şaşırttı.

Anketin yayına girer girmez bir saat içerisinde 140 bin imza toplayan kampanya, parlamento sitesinin bugüne dek gördüğü en büyük eş zamanlı ziyaretçiyi çekti.

Yapılan açıklamada, "Tek bir dilekçeye yönelik istisnai yoğunluktaki eş zamanlı talep nedeniyle internet sitesi geçici olarak hizmet dışı kaldı" ifadesine yer verildi.

Milliyet' gazetesindeki habere göre; Bir süre sonra yeniden hizmete giren sitede, ikinci bir AB referandumu için başlatılan kampanyada imza sayısı haberin yazıldığı saatte 1 milyon 683 bine rekor sayıya ulaştı. Daha sonra bu rakam hızla yükselmeye devam etti ve TSİ gece yarısından sonra 2.6 milyonu geçerek bir rekora imza attı.

AVAM KAMARASINDA GÜNDEME GELECEK
Rekor imza alan dilekçede "Burada imzası bulunan bizler majestelerinin hükümetini, yüzde 75'in altında bir katılımın olduğu referandumda ayrılma veya kalma oylarının oranının yüzde 60'ın altında kalması halinde, yeni bir referandum yapılmasını öngören bir kural getirmeye çağırıyoruz" ifadeleri yer alıyor.

İngiliz parlamentosunun internet sitesindeki herhangi bir dilekçe 100 binin üzerinde imza topladığında, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında tartışılabiliyor.

Dilekçe Komitesi'nin 100 binin üzerinde imza toplayan dilekçeleri 28  Haziran'da yapılacak bir sonraki toplantısında ele alması bekleniyor.