Ahmet HAŞİM MUHTAROĞLU / TUZHURMATU Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde 23 Nisan günü başlayan Peşmerge güçleri ile Türkmenler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin haber alma ajansı PUK Media'ya göre çatışmalarda 3'ü Peşmerge komutanı olmak üzere Kürt tarafından 12 kişi öldürüldü.

24 Nisan günü ilçeye Kürdistan Yurtseveler Birliği (KYB) Kerkük valisi Necmettin Kerim ve Bedir Tugayları komutanı Hadi Elamiri'nin bölgeye gelmesi üzerine ateşkes ilan edilse de çatışmalar durmadı. Dün sabah saatlerinde Peşmerge Türkmen semtlerini havan topuna tuttu. Havan saldırısı Mustafa Ağa, Aksu ve İmam Ahmet mahallelerinde sivil Türkmen vatandaşların evlerine isabet etti ve yaralananlar oldu. İlçede bulunan Kürdistan İslam Cemaati parti binasından Türkmenlere açılan ateş sonucu Türkmenler arasında yaralananlar oldu. Bunun üzerine Türkmenler, parti binasını kuşatarak ele geçirdiler. Resmi olmayan bilgilere göre Türkmen tarafından 5 kişi öldü ve 62 kişi yaralandı.

BİRE YÜZLE CEVAP VERİRİZ
Irak Türkmen Cephesi Selahettin İl Başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu parti binasına düzenlenen saldırı ile ilgili olarak, "Bir kurşun gelirse yüz kurşun ile cevap veririz" diye konuştu. Öte yandan sosyal medyada da Peşmerge taraftarı sayfalardan Türkmen evlerini yağmalama ve yakma fotoğraflarını paylaşıldı.