ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), koalisyon güçlerinin Irak’ta IŞİD'i etkisiz hale getirmek için düzenlenen hava saldırısında terör örgütü IŞİD'in üst düzey iki komutanının öldürüldüğünü açıkladı. 

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun 25 Haziran’da Musul kenti yakınlarında yaptığı hava saldırısında örgütün üst düzey iki komutanı Basim Muhammed Ahmad al-Bajari ile Hatim Talib  al-Hamduni’nin etkisiz hale getirildiği ifae edildi.

Bajari’nin IŞİD'in savaştan sorumlu bakan yardımcısı, Hamduni’nin de  örgütün Musul’daki askeri komutanlarından biri olduğu bilgisi paylaşılan açıklamada, bu ölümlerin, koalisyonun IŞİD'in liderlerini sistematik bir şekilde  hedef almaya yönelik gayretlerinin son örneğini teşkil ettiği vurgulandı.

Açıklamada, “Geçtiğimiz ay diğer IŞİD liderlerine yönelik düzenlenen  saldırılarla birlikte bu ölümler, örgütün Musul’daki yönetimini ciddi bir şekilde  zayıflatmış ve Irak’ın kuzeyindeki en yetkili askeri üyelerini yok etmiştir.”  ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA