Antakya'da bir tekstil atölyesi açan Suriyeli göçmen Abu Zakour'un IŞİD üniformalarını Suriyeli çocuklara diktirdiği öğrenildi.

Suriyeli mülteci çocukların çalıştığı atölyede, başta IŞİD olmak üzere, El Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam gibi örgütlere kamuflaj üretildiği ortaya çıktı. Günde 12 saat çalıştığı öğrenilen 9 yaşından küçük Suriyeli çocukların 40 lira kazandığı ve eğitimlerine devam edemediği belirtildi.

Kumaşlar İstanbul’dan

Gazeteye kendisinin sadece bir iş adamı olduğunu, ne bir örgüt sempatizanı ne de radikal bir düşünceye sahip olduğunu söyleyen atölyenin işletmecisi Zakour, “Benim çocuklarım okula gidiyorlar. Bu çocuklar da okula gidebilir. Ama aileleri para kazanmalarını istiyor. Bu da benim suçum değil” ifadelerini kullandı. Aslen Halepli olan Zakour, çocukların okula gitmesinin kendileri için daha yararlı olacağını da söyleyerek, “Bu çocukların atölyemde olmasının tek nedeni paraya ihtiyaç duymalarıdır. Suriye’de savaş çıkmamış olsaydı şu an okullarında olurlardı” diye konuştu. Atölyede kullanılan kumaşların İstanbul’dan getirildiğini belirten Zakour, “En çok sipariş alan ürünümüz ABD askerinin sıcak bölgelerde kullandığı çöl tipi kamuflajlar” açıklamasını yaptı.