Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi’nde geçtiğimiz 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı şehit olmuştu.

Ayrıca terör örgütü üyesi Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergü de öldürüldü.

Operasyondan sonra devam eden geniş çaplı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş’ın evinde yapılan aramada Suriye’de faaliyet yürüten terör örgütleri tarafından çatışma bölgelerinde kullanılan cihat bayrağı ele geçirildi.



Gözaltında ’Susma hakkını’ kullanan Demirtaş’ın aracında yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel doküman bulunduğu belirtildi. Belgelerin birinde içeriği anlaşılmayan bir kroki tespit edildiğini kaydeden polis, Demirtaş’ın defterinden koparılan sayfaların örgütsel faaliyetlerle ilgili olduğunu kaydetti. Soruşturma evraklarına göre; Demirtaş’ın aracında yapılan aramada ilk kez IŞİD terör örgütünün lideri Ebubekir El Bağdadi’ye Türkçe biat metni bulundu. Yanında Arapça karşılığı bulunan ve Bağdadi’ye hitaben yazılan biat metninde şu ifade yer aldı:

"İbrahim B. Avad olan Haşimi soyundan Kureyşli Ebubekir Bağdadi’ye, zorlukta ve kolaylıkta, hoşuma giden ve gitmeyen şeylerde, başkası bize tercih bile edildiğinde, Yüce Allah’tan elimizde açık bir şekilde küfür olduğuna dair bir delil olmadığı sürece hilafet ve emirlik işinde onlarla, ehliyle tartışıp mücadele etmeyeceğimiz üzere beyat ediyoruz. Allah bu söylediğimize şahittir."