İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Salı günü yaptığı açıklamada “İsrail ve Türkiye arasında ilişkilerin düzeltilmesi yönündeki müzakereler son safhaya geldi” dedi.

“Türkiye ile İsrail arasındaki meselelerin çoğu önemli ölçüde netleştirildi” diyen Cohen, 22 Mayıs'ta Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasının ardından yapılacak bir ya da iki görüşme ile anlaşmaya nihaî halinin verileceğini vurguladı.

“DÜNYA, DOĞALGAZ İHRAÇ ETMEMİZİ BEKLİYOR”

İki ülke arasındaki çözüm bekleyen konulardan birisi de doğalgaz ticareti. 

Cohen doğalgaz meselesi hakkında “Herkes İsrail'in Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nasıl doğal gaz ihraç edeceğini görmek istiyor” dedi.

'GAZZE ABLUKASININ KALDIRILMASI MEVZU BAHİS DEĞİL!'

Cohen, Türkiye'nin ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi noktasında ön koşul olarak gördüğü Gazze ablukasının kaldırılmasının “mevzu bahis olmadığını” söyledi.

İSTİHBARAT PAYLAŞIMI

İsrail İstanbul Başkonsolosu, Türkiye ve İsrail'in bölgede istihbarat paylaşımında bulunmaya başlaması gerektiğinin altını çizdi ve “İstihbarat paylaşımını arttırmaktan, bilgi paylaşmaktan ve hatta operasyonel anlamda iş birliği yapmaktan artık kaçamayız” dedi.

'PKK, TÜRKİYE'NİN İÇ MESELESİ'

Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde işbirliği yapıp yapmayacakları sorusuna cevaben Cohen, PKK'nın Türkiye'nin iç meselesi olduğunu ve ülkenin iç işlerine karışmayacaklarını belirtti.