Eritre'de yaptığı bir haberden dolayı 15 yıldır tutuklu bulunan Dawid Isaak, yargılanmayı bekliyor.
Fransız radyo kanalı RFI'nin dün yayınlanan Eritre Dışişleri Bakanı Osman Saleh ile yaptığı röportajda gazeteciler bakana Eritre'de tutuklu bulunan gezeteciler ve rejim muhalifleri ile ilgili sorular yönelttiler.
İsveçli Gazeteci Dawid Isaak'ın yaşayıp yaşamadığını soran bir gazeteciye bakan Osman Saleh "Dawid Isaak yaşıyor" diyerek cevapladı. Yargı önüne çıkarılıp çıkarılmayacağı sorusunu ise Eritreli Bakan Isaak'ın yargı önüne çıkarılacağını belirterek "Bizim bağımsız bir yargı sistemimiz var. Ancak bu politik mahkumlarla ilgili bir durum. Bu durumda kararı Eritre Hükümeti verir" diyerek cevapladı.
Isveçli Gazeteci Dawid Isaak, 2001 yılında Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki'yi eleştirerek ülkede demokratik reformların yapılmasını istedikleri için tutuklanan "15'ler Grubu" nun haberini yaptıktan sonra gözaltına alınmıştı.
23 Eylül 2001 yılında iki güvenlik görevlisi tarafından evinden alınan Dawid Isaak'ı ailesi o günden beri bir daha hiç göremedi, Eritre Hükümeti İsveçli gazeteci Dawid Isaak'ı "Devlet güvenliğine karşı" suç işlemekle itham ediyor.