İlki 2014’te, İngiltere’nin başkenti Londra’da Prens Harry öncülüğünde gerçekleştirilen ve yaralı, sakat ya da hasta gazi askerlerin katıldığı Invictus Games (Invictus Oyunları) için, bu kez de Kanada Başbakanı Justin Trudeau kamera karşısına geçti.
Invictus Games için video furyası, Prens Harry ve Kraliçe Elizabeth’e meydan okuyan ABD Başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama’nın klibiyle başlamıştı. İlk videoda Barack Obama ve eşi Michelle, “Bizi Invictus Games’e davet ettin ancak neler istediğine dikkat et” diyerek Prens Harry ve Kraliçe II. Elizabeth’i uyarmıştı.
Kanada Başbakanı’nın Kanadalı ekiple kamera karşısına geçtiği videoda Trudeau, Prens Harry ve Obama’ya şınav çekerek meydan okudu. Videonun sonunda Trudeau, “Kanada hazır” diyerek katılımcılara seslendi.
Kanada Başbakanı Trudeau’nun videosu, ülkenin iki resmi dili olan İngilizce ve Fransızca dillerinde çekildi.
Bu yıl üçüncüsü 8-12 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde gerçekleştirilecek paralimpik stildeki çoklu spor organizasyonuna, toplamda 13 ülke katılıyor.
Birleşik Krallık Prensi Harry’nin öncülük ettiği spor organizasyonu bu yıl ESPN Wide World of Sports Complex’te gerçekleştirilecek. 2016 Invictus Oyunları’nın tarihi, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Prens Harry, ABD First Lady’si Michelle Obama ve Jill Biden tarafından ilan edilmişti.
‘Invictus’ Latince ‘yenilmez’ ve ‘fethedilemez’ anlamına geliyor. Invictus Oyunları’nda paralimpik yüzmeden sandalyeli basketbola 10 spor dalında yarış gerçekleştiriliyor.