DEAŞ karşıtı Birleşik Misyon Gücü'nden yapılan yazılı söylemede, "17 Ocak 2018'de Suriye'de Şefafiye beldesinde DEAŞ'ın bir camideki hakimiyet ve komuta kuruluşu ortak yönetimin güdümlü hücumu ile vuruldu." ifadesi kullanıldı.

DEAŞ'ın hücum yasağı bulunan yapıları kullanarak buraları gaye haline getirdiği iddia edilen söylemede, "Bu hamlede Suriyeli ortaklarımıza tehdit teşkil eden teröristler öldürüldü ve DEAŞ'ın öteki bir ölümcül operasyonel kapasitesi daha savaş alanından kaldırılmış oldu." ifadesine yer verildi.

Sivil yapılar tehdit altında

Ortak Yönetimin geçen ay Heccin ilçesinde bir camiyi ve bir sağlık kurumunu hedeflediği ataklarda onlarca sivil can verdi.

Ortak Yönetimin ekim ayında Deyrizor şehrinde bir hayli camiye tertip ettiği ataklarda onlarca sivil yaşamını kaybetti.

Yerel kaynaklar ortak yönetimin 22 Ekim'de Heccin ilçesinde vurduğu Zeviye Camisi'nde 7 sivilin yaşamını kaybettiğini ifade etti.

Kaynaklar, ortak yönetim eforlarının DEAŞ ve YPG/PKK'nın çatıştığı Heccin'de 21 Ekim'de de bir Kur'an kursuna hava atağında bulunduğunu, burada 6 sivilin öldüğüne söyledi.

DEAŞ karşıtı ortak yönetim uçaklarının 19 Ekim'de cuma namazı sırasında Osman bin Affan Camisi'ne tertip ettiği hamlede 16 sivil can verdi. Aynı beldede bir evvelki gün de Ammar Bin Yaser Camisi'ne yapılan hamlede 2'si çocuk 30 sivil hayatını yitirdi.

Ortak Yönetim cami hamlelerinde DEAŞ'ı hedeflediğini korunuyor.

Sezon sonunda Galatasaray'da!

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra

'Yumurta'nın içinden bakın ne çıktı!