Başkent Londra'da iki dönemdir Türk kökenli Boris Jhonson'ın yürüttüğü  belediye başkanlığına gelecek yeni ismi belirlemek için seçmenler perşembe günü  sandık başına gitti. İşçi Partisi adayı Sadik Khan ile iktidardaki Muhafazakar  Parti'nin adayı Zac Goldsmith arasında geçen yarışta, 1 milyon 310 bin 143  seçmenin oyunu alan Sadık Khan, Londra'nın yeni belediye başkanı oldu. Rakibi 

Oyların yüzde 56,8'ini alarak Londra Belediyesi'ndeki 8 yıllık  Muhafazakar Parti dönemine son veren Khan, sonuçların açıklanmasından sonra  yaptığı konuşmada, Londralı olmaktan ve bu göreve getirilmekten büyük onur  duyduğunu belirterek, tüm seçmenlere teşekkür etti. 46 yaşındaki Khan,  Londralılara konut, iş ve temiz hava sözü verdi.
Khan'ı sosyal medya üzerinden kutlayan İşçi Partisi Genel Başkanı  Jeremy Corbyn, "Tebrikler. Herkesin eşit olduğu bir Londra oluşturmak adına  seninle çalışmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Babası otobüs şoförü olan Khan'a, Muhafazakar Partili bakan Sajid  Javid'den de destek geldi. İngiltere İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Javid, Twitter hesabından, "Pakistanlı başka bir otobüs şoförünün oğlundan tebrikler" yazarak  Khan'ı seçim zaferinden dolayı kutladı.
Uzun yıllar İşçi Partisin milletvekilliği yaptıktan sonra 2003’te  partiden atılan Galloway, seçime genel başkanı da olduğu Respect (Saygı)  Partisi’nin adayı olarak giren George Galloway, 36 bin 357 seçmeni ikna ederken,  sandıktan kendisi için 152 bin 27 oy çıkan Yeşil Parti adayı Sian Berry, en fazla  oy alan üçüncü isim oldu.