Bayram öncesi Mescid-i Nebevi yakınlarında bir bombalı araç ile patlama meydana geldi. Müslümanların ibadetleri sırasında kalabalık bölgeye nispeten uzak olarak gerçekleştirilen terör saldırısında canlı bomba ihtimali üzerinde durulurken, 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İlk bulgularda 3 ölen şehit sayısı, ardından 6 ve sabah saatlerinde doğru da 7'ye çıktı. Ölenlerin 4'ünün olayı önlemek isteyen güvenlik görevlileri olduğu belirtilirken, ölenler arasında Türk vatandaşının olmadığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. 

Suudi Arabistan'ın kutsal kenti Medine'de, Mescidi Nebevi yakınlarında bombalı saldırı düzenlendi. Olayda 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki patlamada ölen ya  da yaralananlar arasında Türk vatandaşlarının olmadığı belirtildi. 

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Medine kentindeki Mescid-i Nebevi otoparkında, güvenlik görevlilerinin hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedikleri esnada canlı bombanın kendisini patlatarak 4 güvenlik görevlisinin ölümüne, 5'inin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Akşam saatlerinde ülkenin doğusunda bulunan Katif kentindeki Miyas pazarı yakınlarında bir intihar saldırısının daha düzenlendiği, kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin öldüğü ifade edildi.
İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde Cidde kentinde bulunan ABD Başkonsolosluğu yakınlarındaki intihar saldırısının Pakistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini de açıkladı.

TÜRK VATANDAŞI YOK
Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre,  Mescid-i Nebevi yakınlarında meydana gelen patlamada ölen ve yaralananlar  arasında, umre yapmak üzere Medine'de bulunan Türk vatandaşları bulunmuyor.

Al Arabiya televizyonuna göre intihar eylemcisi, beraber iftar yapmak istediğini söylediği güvenlik görevlilerinin yanına gelerek üzerindeki düzeneği patlattı. 

Associated Press haber ajansına göre camide bulunan 36 yaşındaki Güney Afrikalı Qari Ziyaad Patel, insanların önce patlamanın iftar için top atışı olduğunu düşündüğünü söyledi. Yerin sallandığını belirten Patel, "Titreme çok güçlüydü. Bina patlaması gibiydi" dedi.