Meksika Coatzocoalcos'teki Petróleos Mexicanos petrol platformunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamadan sonra alevlerin yükseldiği platformdaki 2 bin işçi ve civardaki yüzlerce insan bölgeden tahliye edildi.
Patlamanın şiddetiyle büyük bir sarsıntı yaşanan kentte, yükselen dumanlar sebebiyle gökyüzü kül bulutlarıyla kaplandı.
Pemex, Twitter'dan yaptığı açıklama ile ortak kuruluşu Mexichem’in işlettiği tesiste 3 işçinin öldüğünü bildirildi. Pemex'in verdiği bilgilere göre, toplamda 136 yaralı var ve bunların 48’i hastanelerden taburcu edildi.

EVLERDEN ÇIKMAYIN ÇAĞRISI YAPILDI

Yerel basın ise, patlama sonucu gökyüzüne 'Chloroethane' gibi zararlı maddelerin salındığını internet sitelerinden duyurdu. Veracruz eyaletindeki 6 belediyeye bağlı okullarda dersler iptal edildi. Yerel yetkililer, tüm vatandaşları evlerinden dışarı çıkmamaya çağırdı. Bir takım sokağa çıkma yasağı gibi insanlar evlerine tıkıldı.
Pemex’in Mexico City’deki merkezinde de Ocak 2013’te büyük bir patlama meydana gelmiş ve 37 kişi hayatını kaybetmiş, Pemex şirketinin Abkatun Alfa petrol platformunda ise Nisan 2015'te patlama meydana gelmiş, 300 işçi tahliye edilmişti. Devlet, bu patlamadan da en az kayıpla kurtulmayı planlıyor.