Gazzeli yetkililerin açıklamalarına göre, "Mısır makamları, insani durumlar ve Mısır tarafında bekleyenlerin Gazze Şeridi'ne geçişi için Refah Sınır Kapısı'nı açtı." ifadeleri kullanıldı. 

Her iki yönden gerçekleşecek geçişlerde öğrenci, hasta ve oturumu olanlar ile yabancı pasaport sahiplerine izin verileceği belirtilen açıklamada, "Geçen çarşamba ve perşembe günlerinde açılan sınır kapısından bin 248 kişi Gazze'den çıkış yaparken, bölgeye giriş için Mısır'da bekleyenlerden ise 301 kişi Gazze'ye geçti." denildi.
Yüzlerce Filistinli geçiş için sabahın erken saatlerinden itibaren sınır kapısında toplanırken Gazze Şeridi'ne çimento girişine de izin verildiği görülüyor.
YARIN DA İZİN VERİLECEK
Gazzeli yetkililerin daha önce yaptığı açıklamaya göre, çarşamba ve perşembe günleri açık tutulduktan sonra dün kapatılan Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlere yarın da izin verilecek.
Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca birkaç kez kısa süreliğine açılıyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, daha önce yaptığı açıklamada, Ramallah yönetiminin Gazze Şeridi'ne dönmesi ve Refah sınırını kontrol etmesi halinde sınır kapısını sürekli açacaklarını belirtmişti.
Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.