Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan makamlarının mesnetsiz iddialarını reddetti.ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı da, her türlü akıl ve mantık doğrularını reddeden, tarihî gerçekliği görmezden gelerek çarpıtma çabalarını ısrarla sürdüren Yunanistan makamlarının “Pontus” iddialarını tamamıyla reddettiklerini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Bu mesnetsiz iddiaları ortaya atarak hem kendi halkına hem de tüm dünyaya karşı açıkça yalan söyleyen Yunan siyasilerin bu ahlaksız tavrını kınıyoruz. Yunanistan geçmişe ait yüz kızartıcı bir gerçeklik arıyorsa, vahşice Anadolu’yu istila ve işgal etmeye kalkışan atalarının kan donduran mezalimiyle yüzleşmelidir" dedi.

"Çocuk, kadın, yaşlı demeden Anadolu’da barbarca katliam yapan Yunanlıların işlediği bu insanlık suçu Müttefik Devletler Tahkikat Komisyonu Raporu’nda yer almış ve Lozan Barış Antlaşması’yla da tespit edilerek, kayıt altına alınmıştır" denilen açıklamada, "Her fırsatta Türkiye düşmanlığı gibi suni bir gündem oluşturmaya çalışanlar, beyhude bir gayretin içindedirler; bu gerçek dışı söylemlerin Yunan halkına da zarar verdiğinin farkına varmalıdırlar" ifadelerine yer verildi.