Geçtiğimiz günlerde NASA’nın Doğu Akdeniz ülkeleri için yaptığı açıklamaya karşılık, Bakan Eroğlu ‘bizden iyi değiller’ demişti.

NASA, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin de içinde bulunduğu bazı Doğu Akdeniz ülkelerinde, son 900 yılın en kurak döneminin yaşandığını söylemişti. Bu açıklamadan sonra ise Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu, TBMM’de gazetecilerle olan sohbet sırasında bu konuyla ilgili gelen bir soruya ‘NASA’nın meteorolojik tahminleri bizden iyi değil. Geçen yıl yaptıkları tahminlerin birçoğu tutmadı bile. NASA da kim oluyor?’ cevabını vererek NASA'ya göndermede bulunmuştu. NASA ise Bakan’ın yaptığı bu açıklamayı karşılıksız bırakmadı ve bir açıklama da bulundu.

NASA sözcüsü Sean Potter'ın yaptığı açıklamada bunun NASA’ya ait resmi bir rapor olmadığını belirtti ve şunları söyledi: “Bahsedilen araştırma NASA merkezinden de dahil olmak üzere bir grup bilim insanı tarafından yürütüldü. Yani bize ait resmi bir açıklama değil” dedi.

Son olarak Bakan Eroğlu’nun ‘NASA’nın meteorolojik tahminleri bizden iyi değil’ sözlerine cevap veren Potter, “NASA, hava tahmini uydularını kontrol etmez ve buna yönelik tahminlerde bulunmaz. Bu, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’nin sorumluluğundadır” dedi.