Norveç Göçmenlik Bakanı Sylvi Listhaug göçmenlerlin yaşadıklarını anlayabilmek için bottan atlayarak denizde kurtarılmayı bekledi. Ancak bakanın giydiği "aşırı korunmalı" özel giysi ve kullanılan ileri teknoloji ile donatılmış "güvenli" tekne bakanın mültecileri anlamasının yanından bile geçmedi.

Bakan kendisini sudaki bütün tehlikelerden koruyabilecek kapasitedeki kıyafeti ve kendisin kurtarmayı bekleyen çok sayıda görevli ile birlikte denizde sadece birkaç dakika kaldı. Empati olup olmadığı tabiki tartışılır. Bakan bu korumalar ile denizde empati çalışması yaparken, mülteciler ülkelerindeki zor şartlardan kaçarken sahip oldukları her şeyi geride bıraktıktan sonra üzerlerindeki kıyafetler ile denizin orta yerinde saatlerce hayata tutunmaya çalışıyorlar.

Bakanın davranışı sosyal medyada büyük bir tepki çekmesine sebep oldu. Sosyal medya kullanıcıları olayı, "utanç verici", "göçmenlere aşağılama" olarak yorumladı.Tartışmalar sosyal medyada epey yayıldı.

Bakan, yaşadığı bu tecrübeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaştığı bu gönderiyi de ''çok özel'' olarak niteledi.

Sosyal medyadaki yorumculardan bakanın bu hareketini büyük eleştiri geldi. Bakanın Facebook sayfasındaki haberine bir yorumcu ''inanılmaz şekilde kötü bir yargılama ve mültecileri aşağılama'' ifadelerini kullanarak bir gönderi paylaştı.
Twitter kullanıcıları ise Norveçli bakanın  bu hareketini 'utanç verici' ve 'utanmaz' olarak yorumladı