Ramazan Ayı'nda müslümanları Beyaz Saray'da ağırlamak isteyen ABD başkanı Barrack Obama tüm İslam Alemi'nin Ramazan Ayı'nı tebrik etti. ABD Başkanı Barack Obama, geçen sene 2016 mali yılında toplam 10 bin Suriyeli sığınmacının ülkeye kabul edileceğini açıklamıştı. Obama, ABD'ye bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli sığınmacının kabul edilmesi nedeniyle bazı kesimlerce eleştiriliyordu.

ABD Başkanı Barack Obama, bölücülük yapmak, dini özgürlükleri veya vatandaşlık haklarını sınırlamak isteyen seslere karşı Müslüman Amerikalılarla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

TEKAMÜL VE BAĞIŞLAMA AYI OLDUĞUNU BELİRTTİ

Barack Obama, mesajında şahsı ve eşi Michelle Obama adına ABD'deki ve tüm dünyadaki Müslümanların ramazan ayını kutlayarak ramazanın manevi açıdan tekamül ve bağışlama ayı olduğunu, iftar sofralarının dünyanın her yerinde Müslümanları bir araya getirdiğini vurguladı.
Müslümanların, ABD halkının çoğulculuğunu yansıttığına işaret eden Obama, şiddetten kaçarak sığınmacı konumuna düşen mazlumlar için ülkesinin daha fazlasını yapması gerektiğini vurguladı. Obama, "Dünya genelinde ve kendi arka bahçelerimizde çatışmalardan dolayı yerlerinden olan milyonlarca kişiyi unutamayız. Bu kutsal zaman, her insanoğlunun onurunu muhafaza etmek için ortak yükümlülüklerimizi hatırlatır" değerlendirmesinde bulundu.