ABD Başkanı Barack Obama, Gülen Cemaati’nin ABD’nin başkenti Washington’da düzenlediği Dil ve Kültür Festivali Washington finaline mektup gönderdi.
 
Obama mektubunda, “Kendi kültürel mirasınızı özel kılan geleneklerinizi aktarması bakımında bu gibi festivaller, bize kucaklayıcılığın şarkılarından çıkıp ümit ve güzelliğe doğru giden yollara şahitlik etmemize olanak sağlıyor” ifadesini kullandı.

Obama'nın mektup yolladığı programa çok sayıda ABD'li senatörün de katıldığı öğrenildi. 
 
Başkan Obama’nın gönderdiği mektup şöyle;

"Küresel toplumumuzun zengin kültürleri ve benzersiz tarihi birikimleri, cezbedici danslar ve büyüleyici performanslarla hayat buluyor. Kendi kültürel mirasınızı özel kılan geleneklerinizi aktarması bakımında bu gibi festivaller, bize kucaklayıcılığın şarkılarından çıkıp ümit ve güzelliğe doğru giden yollara şahitlik etmemize olanak sağlıyor.
Sizin dünya genelinden genç insanları birleştirmek için harcadığınız çabalar, ortak insanlık olarak, bizi birbirimizden ayıran engelleri aşmak için sahip olduğumuz gücü yansıtıyor.
Sizler dünyamızı meydana getiren kültürel mozaiği kutlamak ve güçlü arkadaşlık bağları kurmak için bir araya gelirken,  size en iyi dileklerimi sunuyorum."