Dünya Basın Özgürlüğü Günü arifesinde, Paris Belediyesi ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Paris Rond-Point Tiyatrosu’nda çağdaş gazetecilik ve basın özgürlüğü gecesi düzenlendi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeni ile içlerin de Can Dündar’ın da bulunduğu seçilmiş dört gazeteciye Paris Şehri Onur Madalyası verdi. Türkiye’den Can Dündar’a verilen madalyayı eşi Dilek Dündar aldı. Hidalgo “Paris Belediyesi uzun zamandan beri dünyada ve Fransa’da insan hakları, basın ve ifade özgürlüğünün partneri olarak yer almakta” dedi. Dilek Dündar madalya öncesi konuşmasında, “Can hapisten çıktı. Davası devam ediyor. Yurtdışına çıkma yasağı olduğu için ödülü almaya ben geldim. Paris Belediyesi ve RSF çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Can Dündar’ın gönderdiği mesaj okundu. Dündar ile ilgili kısa film gösterildi. Dünya basın özgürlüğü, gazetecilerin korunması, bilgi bağımsızlığı ve mücadele konuları ele alındı. Türk köşe yazarı Kadri Gürsel de geceye konuşmacı olarak katıldı. Dilek Dündar madalyayı aldıktan sonra ’ya verdiği röportajda, “Türkiye’de ödüllerle cezalar bir arada oluyor. Can cezasını çekti. Ben onun ödüllerini alıyorum. Çok çok değerli bir ödül Paris Belediyesi’nin ödülü Can adına aldım. Can adına gurur duydum. Çok mutluyum.” dedi.