Rusya, Halep için son dakika açıklamasında bulundu. Sivil vatandaşların yapılan ateşkes ile savaş bölgesinden sağ salim çıkmakta olduğu kentten bugün içinde de tahliyelerin devam etmesi beklenmekteyken Moskova yönetimi tarafından, operasyonun devam ettiğini açıkladı ve 6 bin kişi son 24 saat içinde kentten çıkarıldığı ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler, "50 bin kişi bekleniyor"
Devam eden tahliyeler ışığında Birleşmiş Milletler hala bölge içinde yaklaşık olarak 50 bin kişinin beklediğini bildirmektedir.

Doğu Halep kentinde Türkiye ile Rusya'nın arabuluculuğu hakkında varılan ateşkes altında muhaliflerin, aileleri ve bağlantılı olduğu sivillerin İdlib'e tahliyelerinin anlaşması hayata geçmektedir. Önceki gün şiddetli çatışmalar üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin'in telefon görüşmeleri takiben dün tahliye gerçekleşmektedir. 

İki liderin telefonla görüşmesi sonrasında 7.500 kişi tahliye edildi
Sabaha kadar onlarca otobüs ve minibüsten oluşan 3 konvoy daha kuşatma bölgesindeki sivilleri ve rejim muhalifi savaşçıları tahliye etti.
Yüzlerce yaralının da bulunduğu konvoylar sorunsuz şekilde, Hatay'ın karşısına denk düşen, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e ulaştı.
Son tahliyelerle kuşatmadan çıkartılan sivil ve muhalif savaşçı sayısı yaklaşık 7 bin 500'ü buldu.
Rusya ise yaptığı son açıklamada Halep'te "Son 24 saatte 6 binden fazla kişi Halep'ten tahliye edildi. Tahliyeler devam ediyor" dedi.