Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, yarın Almanya Parlamentosu'nda oylanacak olan ve 1915 Olayları'nı “soykırım” diye niteleyen tasarıyla ilgili Alman vekillere çağrıda bulundu.

Reuters'in haberine göre Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Alman vekillerden "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara-Berlin ilişkilerinin zarar göreceği uyarılarına boyun eğmemelerini ve 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak tanıyan yasayı kabul etmelerini" istedi.

Almanya'da muhalif Yeşiller Partisi bu tasarıyı, Avrupa'ya giren yasa dışı göçmen sayısını azaltmak için Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan göçmen anlaşması ile ilgili kritik bir dönemde gündeme getirdi.

Sarkisyan, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, "Eminim ki Bundestag'daki siyasetçiler de bunu böyle görüyorlardır ve sindirilmelerine izin vermeyeceklerdir" dedi. Sarkisyan, "Eğer birisi kısa vadeli siyasi çıkarlar için ödün verirse, bunu tekrar tekrar yapmak zorunda kalır. Ve bu da Almanya için, Avrupa için, bütün dünya için kötü" dedi.