51 yaşındaki Cem Özdemir, 8 yıldır Yeşiller Partisi'nin genel başkanlığı koltuğunda oturuyor. İki çocuk babası olan Özdemir, 1994 yılında Federal Parlamentoya giren ilk Türk kökenli milletvekili olmuştu.

Önümüzdeki son baharda yapılması beklenen başbakan seçimine ilişkin Yeşiller Partisi üyelerinden adaylarını belirlemesini istedi. 

61 bin üyesi olan partinin ilk adayı 23 bin 967 oy alan Katrin Göring-Eckardt oldu. İkinci aday Cem Özdemir, 12 bin 204 oy aldı. 

Sözde Ermeni soykırımını tanımıştı
Türk kökenli Alman milletvekili Cem Özdemir, Haziran 2016'da, Almanya'da sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin onaylanan tasarıyı hazırlamıştı.

Cem Özdemir, daha önce tasarıyla ilgili verdiği röportajda “İnanıyorum ki bu karara Ankara çok kızacak. Ancak Federal Meclis Erdoğan gibi despot birine boyun eğmeyecek. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın Ermeni soykırımına ilişkin dokümanları net ve açıktır. Alman parlamentosunun Ermeni soykırımını tanımasından sonra Türkiye’nin inkar etmesi zor olacak. Ne kadar zor olursa olsun, ancak kendi tarihimizle yüzleştiğimiz takdirde, anlaşmazlıklarda güvenilir bir biçimde arabuluculuk yapabilir; dini ve etnik azınlıkların korunmasına sahip çıkabiliriz"ifadelerini kullanmıştı.