Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, gittiği Batman'da derneklerinin 13. şubesini açılışına katıldı.
Açılış öncesi konuşan Bayraktar, açtıkları temsilcilikle Batmanlı kadınların kendilerine güç katacağına inandığını söyledi. Bayraktar, "Bizim ayrımız gayrımız yok. Kürtler ve Türkler aynı gövdenin dallarıdır. Horasan’dan bu yana bir bütünün iki yarısıdır"dedi.

Son zamanlarda Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan kardeşlik harcının Batman’da da karılacağını çok iyi bildiklerini ifade eden Bayraktar, kentin kendilerine kardeşliğin en güzel meyvelerini vereceğine gönülden inandığını belitti.



"Zira biliyoruz ki bizim ayrımız gayrımız yok. Kürtler ve Türkler aynı gövdenin dallarıdır. Horasan’dan bu yana bir bütünün iki yarısıdır. Aynı mezarda yan yana uyur bizim atalarımız. Bu nedenle geleceğimizde tıpkı geçmişimiz gibi bir ve beraber olacaktır. Ayrılığa ve düşmanlığa hiç vaktimiz yok. Terör örgütünün ekmeye uğraştığı nifak tohumları bizim kardeşlik coğrafyamızda asla yeşeremez. Kürt kardeşlerimiz PKK terör örgütünün gerçek yüzünü çok iyi biliyor."

KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ

"Bir gün Batman’ın dağlarında terör mücadelesi vermek yerine kardeşlik türküleri söyleyeceğiz sizlerle" diyen Bayraktar, derneklerinin bu coğrafyada kardeşlik duygusunu tüm kalplere yerleştirmek için gayret göstereceğini kaydetti.