Suriye rejiminin ordusuna ait helikopterlerden yapılan saldırıda sivilleri yaşamını kayberderken onlarca kişide yaralandı. 

Halep'te bulunan sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys'in Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamada, rejime ait helikopterlerin muhaliflerin denetiminde bulunan Katırcı ile Tarik el-Bab semtlerinde sivil yerleşimlere varil bombasıyla saldırdığını kaydetti.

Yapılan saldırılarda, kadın ve çocukların da bulunduğu 15 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarcasının da yaralandığını belirten Leys ayrıca saldırılarda büyük maddi hasar meydana geldiğini de ifade etti.

Saldırılarda enkaz altında kalan yaralıların sivil savunma ile sağlık ekiplerince çıkartıldığını aktaran Leys, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu ifade etti.

VARİL BOMBASI NEDİR?
Varil bombası doğaçlama patlayıcıdır. Genellikle bir varilin içine çeşitli yanıcı ve patlayıcı malzemelerle şarapnel parçalarının konulmasıyla üretilir. Özellikle yüksek miktarda patlayıcının kullanılabilmesi, ucuzluğu ve yapımının kolay olması nedeniyle tercih edilir.

Kaynak: AA