Almanya'da yıldızı parlayan Türk iş adamı Vural Öger'e şok. İflas eden işadamının alacaklıları, tüm hesaplarına el koydurdu, ayrıca tüm malvarlığına tedbir koydurdu, Öger’in tüm siyasi faaliyetleri kısıtlandı. Alacak miktarının 17 milyon euro olduğu ifade ediliyor.

Konuyla ilgili başvurunun Lufthansa ve Türk Hava Yolları'nın ortak şirketi olan SunExpress'ten geldiği belirtildi.

TÜM MALLARINA TEDBİR VE HAPİS

Frankfurt'taki Eyalet Mahkemesi, önce V.Ö. Travel, ardından Öger Türk Tur'un iflasının ardından, Vural Öger'in en büyük alacaklılarından biri olan, THY'nin Lufthansa ile ortak alt SunExprses mahkemeye başvurarak, iflastan mal kaçırmaya karşı tedbir alınmasını istedi. Bunun üzerine Eyalet Mahkemesi, Vural Öger'in tüm gayrimenkullerine, arsalarına tedbir kararı aldı ve Öğer'e de kısıtlılık kararı verdi.

Öğer'e ev hapsi verilmesinin gerekçesi olarak da, iflastan alacaklı olanların, Öger'in kişisel mal varlığına el uzatma hakkının bulunması, bazı mallarını çok ucuza elden çıkardığının tespit edilmesi ve Öğer'in de bunu engellemesinin önlenmesi olarak açıklandı. 6 Mayıs'ta alınan karar yürürlüğe konuldu.Öğer ise kararın siyasi olduğunu savunuyor.

KİŞİSEL TEMİNAT, ŞAHSİ TEMSİL

Kararın gerekçesinde, Öğer'in alacaklılara kişisel teminat vermesi ve ayrıca firmayı da şahsen temsil ediyor olması gösterildi. Vural Öger'in malvarlığının açıklananın çok üzerinde olduğu belirtilirken, satılan veya satılmayan tümünün tespiti için mahkeme araştırma da istedi. Araştırmayı ise SunExqress yaptıracak. Tüm malvarlığının daha sonra mahkemeye bildirilmesi bekleniyor.

Kararın Türkiye'de tenfizi halinde, Öğer'in Türkiye'deki malvarlıkları da Alman mahkemesinin önüne gelebilecek. İşin içinde THY olduğu için bu kararın da kısa sürede alınabileceği bekleniyor.

TOPLAM ALACAK; 17 MİLYON EURO

Şimdilik alacak miktarının 17 milyon euro olduğu bildiriliyor. Bunun dışında otellerin ya da seyahat şirketlerinin, Öğer'in iflası nedeniyle uğradıkları zararı tazmin için nasıl bir yol izleyeceği ise henüz bilinmiyor.

VURAL ÖGER KİMDİR?

Vural Öger 1969 yılında Berlin Teknik Üniversitesi'nden (TU Berlin) yüksek mühendis olarak mezun olduktan sonra, Almanya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşlar için charter uçak seferleri düzenleyen Öger Türk Tur seyahat acentesini kurdu. Acentenin hızla büyümesi 1980′li yıllarda Öger Tours adıyla bir seyahat şirketinin kurulması aşamasını getirdi. Vural Öger Almanya'da Türkiye'ye yönelik turizmin bir öncüsü oldu ve Türkiye'nin Alman turistlerin tatil için en çok tercih ettikleri ülkelerden biri haline gelmesinde büyük katkıda bulundu. Öger şirketler grubu kısa zaman içinde, yılda 1,2 milyon yolcu ve 700 milyon Euro'yu aşan cirosu ile, Avrupa'dan Türkiye'ye en çok turist gönderen şirket haline geldi.