Çin ve Türkiye, hükümetler arası üst düzey temasların yoğunlaştırılarak, "Bir Kuşak-Bir Yol" inşası çerçevesinde somut iş birliğinin ilerletileceğini açıkladı.

Geçen yıldan itibaren iki ülkenin liderleri arasında varılan anlaşmaların yerine getirilmesi ve ikili ilişkilerin ilerletilmesi için iki tarafın ortak çaba harcadığını söyleyen Wang Yi, Çin'in Türkiye ile birlikte G20 Hangzhou Zirvesi'nin sorunsuz geçmesini sağlayacağını ve hükümetler arası iş birliği mekanizmasının rolünü geliştireceğini belirtti.

İki taraf arasındaki karşılıklı siyasi güvenin arttırılarak, güvenlik, terörle mücadele alanlarındaki iş birliğinin de güçlendirileceğine dikkat çeken Wang Yi, Türkiye ile "Bir Kuşak-Bir Yol" inşası çerçevesinde somut iş birliğini ilerleterek, iki tarafın uluslararası ve bölgesel işlerdeki koordinasyonunu güçlendirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Esenli, Türkiye ve Çin arasındaki stratejik işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Çin ile üst düzey temasları sürdüreceklerini dile getirdi.

İki ülkenin kalkınma stratejilerinin birleşmesini sağlayacaklarını ve Çin'de yatırımları artırarak altyapı tesisleri inşası alanındaki iş birliğini yoğunlaştırmayı istediklerini belirten Esenli, Çin ile güvenlik ve terörle mücadele alanlarındaki iş birliğini güçlendireceklerinin altını çizdi