Yunanistan'dan orta Avrupa'ya geçmek için sınırlarda yatıp kalkan sığınmacıların hali görenleri üzüyor. Dün yaşanan bir olayda ise Yunanistan'dan Türkiye'ye geri gönderilmek için bekleyen sığınmacılardan biri, Yunanistan'ın bu kararına tepki göstermek için bir elektrik direğine tırmanarak intihar etmekle tehdit etti.

Yüksek gerilimli tellere tutunarak intihar edeceğini belirten sığınmacı, elektriğin kesilmesiyle atkısını boynuna sararak kendini asmaya kalkıştı. Direğe tırmanarak arkadaşını indirmeye çalışan başka bir sığınmacı da başarılı olamadı. Bunun üzerine ikna edilmeye çalışılan sığınmacı polisler tarafından direkten indirildi.

"Ben hayvan değilim, insanım. Bize sığınma talebi için belge vermediler. Bizi atıyorlar. Burası çok kötü bir yer. Adalet istiyorum. Medya bize yardım etsin"  diyerek medya mensuplarının dikkatini çekmeye çalışan sığınmacı, olaydan kısa bir süre sonra fenalaştı.

Kamplardaki olumsuz koşullardan şikayetçi olan ve Türkiye'ye geri dönmek istemeyen sığınmacılardan bazılarının açlık grevine başladığı biliniyor.