Binlerce sivilin can verdiği, milyonlarcasının da kıtlıkla karşı karşıya kaldığı Yemen'deki iç savaşta Amerika Birleşik Devletlerinin rolünün derinliği ortaya çıkıyor. 

Amerikan Yahoo News haber platformunun "Bilgi Edinme Hakkı" kapsamında elde ettiği evrakta Amerika Birleşik Devletleri Merkez Hava Güçleri Komutanlığı AFCENT, Birleşik Arap Emirliklerindeki AFCENT'e bağlı Hava Muharebe Merkezi'nin "Hava Güçleri Müessesesel Mükemmeliyet Mükâfatına" aday gösterildi.  

Bu gidişata mazeret olarak Yemen'deki savaşa katılan kaptanların eğitiminin gösterilmesi dikkati çekti. 

Evrakta, "Birliğin savaş uçağı personeli Birleşik Arap Emirliklerinin F-16 kaptan eğitim programını ilerletti: 3 kaptan 243 eğitim sortisi/323 saat yaparak 4 eğitmen ve Yemen'deki savaşa şipşak sevkedilen 29 savaş kaptanı eğitti." ifadelerine yer verildi. 

Amerikan kaptanlarının Birleşik Arap Emirlikleri kaptanlarına Amerika Birleşik Devletlerindeki "Red Flag" hava tatbikatına kazançken eşlik ettiği aktarılan evrakta, "6 Birleşik Arap Emirlikleri F-16 uçağına Red Flag'a kazançken eşlik edildi 150 havacı bu güçlü tatbikatta Yemen'deki harekâtlara hazırlandı." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Evrakta 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri ve öteki Arap ülkeleri ile 50'den fazla hava ve füze harp eğitimi verildiğine de işaret edildi.

Para karşılığı evini dolaştırıyor!

Ormanda yaşamayı seçen youtuber şoke etti!

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra