Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, "Açıköğretim sistemi içinde 2 milyon 865 bin 82 kayıtlı öğrenci bulunuyor. Türkiye'deki yükseköğretim eğitimi alan öğrencilerin yarısı Anadolu Üniversitesine kayıtlı." dedi.
Prof. Dr. Güney, açıköğretim sisteminin, örgün eğitimden hiçbir farkı olmadığını belirtti.
"Açtığımız her program YÖK'ün izni dahilindedir, örgün eğitimdeki her koşulla aynıdır. Sistemimiz, örgün eğitim ile bire bir aynıdır" ifadesini kullanan Güney, açıköğretimdeki bazı ders ve programların, örgün sistemdeki birçok üniversitenin önüne geçtiğini dile getirdi.
"Açıköğretim sistemi içinde 2 milyon 865 bin 82 kayıtlı öğrenci bulunuyor. Türkiye'deki yükseköğretim eğitimi alan öğrencilerin yarısı Anadolu Üniversitesine kayıtlı" diyen Güney, fakültenin önlisans ve lisans mezunlarının, örgün programları bitirenler gibi iş ve KPSS başvurusu yapabildiğini, verdikleri diplomaların diğerlerinden hiçbir farkı olmadığını vurguladı.
Öğrencilerine örgün sistem ile kıyaslanmayacak seviyede ileri destek hizmeti sunduklarını dile getiren Güney, "Öğrenci odaklı bir sistemimiz var. Eskiden var olan açıköğretim algısını tamamen yıktık. Açıköğretim sistemimiz örgün sisteminin çok daha önünde." diye konuştu.
Prof. Dr. Güney, verdikleri kaliteli eğitim sayesinde Türk Hava Yollarının (THY) açıköğretim öğrencilerini de mülakatlara davet edecek olmasından duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.