Ales sınavı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtlanmasına çok az bir süre kaldı. 8 Mayıs pazar günü yapılan  Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları sonunda açıklanıyor. 
2016 ALES İlkbahar Dönemi sınavına giren adaylar sınav sonuçlarının bir an önce açıklamasını istiyorlar ve sonuçları merak ediyorlar. Mayıs ayının başlarında gerçekleştirilen sınavın sonuçları ÖSYM'nin 2016 yılı sınav takvimine göre herhangi bir erteleme olmaması durumunda 25 Mayıs tarihinde açıklanacak. Yıl içerisinde dönemler halinde gerçekleştirilen sınavın ilk olanı mayıs ayı içerisinde yapıldı. Akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı olarak bilinen ALES sonuçları ile ilgili detayları ise haberimizden öğrenebilirsiniz.

ALES SONUÇLARI YARIN (25 MAYIS) AÇIKLANACAK

ALES Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi sonunda belli oldu. ÖSYM 2016 sınav takvimine göre, Ales sınav sonuçları 25 Mayıs'ta, yani yarın açıklanacak. Kısa adı ALES olan lisans mezunları, bir lisans programından mezun olabilecek durumda olanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak şartıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanların başvurabildiği bu sınav pazar günü gerçekleşti. 
17-30 Mart 2016 tarihinde başvuruları alınan, ALES İlkbahar Dönemi Sınavı, 8 Mayıs 2016 tarihi itibariyle 81 il merkezi ile Lefkoşa’da ve Kırgızistan'da yapıldı.

2016 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerliliğini sürdürecek.